Ik ben Mariken Radstaat, HR-professional, (wandel)coach, levensgenieter en bovenal mezelf. Waarom benoem ik dat laatste expliciet? Omdat ik steeds meer helder krijg wie ik ben, waar ik energie van krijg en wat mijn (onbewuste) patronen zijn die me belemmeren optimaal te genieten. Ik realiseer me meer en meer dat ik er mag zijn met mijn leuke kwaliteiten en met mijn nukken.  

 

Na mijn studie Algemene Sociale Wetenschappen (Universiteit Utrecht) ben ik in het bedrijfsleven beland, bij verschillende organisaties in uiteenlopende branches. Hier heb ik inmiddels bijna 25 jaar ervaring opgedaan op het gebied van HR-management en -beleid, het managen van veranderprocessen en het professionaliseren van de HR-organisatie. Het zoeken van de verbinding met anderen is mijn grootste drijfveer, waarbij ik altijd nieuwsgierig ben naar de drijfveren van de ander. In de praktijk ben ik naast de ‘professional’ ook altijd bezig als coach, mentor of sparringpartner voor mijn collega’s. Dit geeft ontzettend veel voldoening!

 

Ik weet niet beter dan dat ik altijd bezig ben geweest met mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn eigen zoektocht naar wie ik ben. Ja, de nieuwsgierigheid heb ik ook naar mezelf ;-). Het volgen van allerlei trainingen op het gebied van (persoonlijke) groei en bewustzijnsontwikkeling helpt mij hierbij. Echter, na het lopen van de Annapurna Circuit trekking in Nepal, in 2011, kwam ik tot de conclusie dat dit soort uitdagingen mij ultiem helpt in mijn zoektocht. Een fysieke en mentale uitdaging in de natuur (en vaak in zeer primitieve omstandigheden) brengt mij tot rust en nog meer tot de kern, waardoor ik mentaal groei. Sindsdien geef ik daar op verschillende manieren invulling aan, waarbij je vooral moet denken aan wandelingen, uitdagende beklimmingen en expedities in de bergen. Hierbij is niet alleen een gedegen voorbereiding noodzakelijk, ook een flexibele mindset is van groot belang. Door het opzoeken van je grens en deze te verleggen, ben je meer in staat met een open en niet-kritische blik te leren luisteren naar je eigen lichaam. Ook tijdens deze expedities, waarbij samenwerking cruciaal en van levensbelang is, heb ik gemerkt dat het mij plezier doet om anderen te stimuleren, in beweging te brengen en te laten ervaren wat echt belangrijk is. Een eigenschap die ik steeds bewuster inzet.

 

Waarom krijg ik hier zo’n energie van? Ik geloof dat het onmogelijke mogelijk is, wanneer een individu de ruimte krijgt om er te zijn, met zijn of haar talenten en ontwikkelpunten. De ogen laten schijnen van de mensen om je heen, door ze te laten geloven in zichzelf, door ze echt te zien, is het mooiste wat er is!